Bouwmaterialen

Heumatop biedt u alle ruwbouwmaterialen voor uw nieuwbouwproject of renovatieproject. Deze bouwmaterialen worden geproduceerd bij fabrikanten die marktleider zijn in België of in Europa en dus aan alle strenge kwaliteitseisen voldoen. Wij trachten steeds op de hoogte te zijn van de nieuwste producten. Deze innovaties kunnen nieuwe toepassingen zijn van bestaande producten of producten die tegemoet komen aan de nieuwe esthetische wensen van de bouwheer.

Dit ruime productaanbod wordt ondersteund door een gefundeerd technisch advies. Kom zeker langs om advies te vragen over bouwplannen en over de toepassing van bepaalde producten. Onze productspecialisten staan klaar om u de nodige informatie of uitleg te verschaffen over al onze bouwmaterialen.

 

Beton

Wij leveren op werven stortklaar beton met een Benor-keurmerk.  Deze beton wordt besteld op sterkteklasse en omgevingsklasse.
Een betonpomp nodig? Geen probleem, wij reserveren voor u ook een betonpomp met de gewenste reikwijdte zodat beton en pomp gelijktijdig op de werf zijn en er wachttijden vermeden worden.

STERKTEKLASSEN:

C12/15 – C16/20 – C20/25 – C25/30 – C30/37 – C35/45

OMGEVINGSKLASSEN:

EI – EE – EE1 – EE2 – EE3

STRUCTUREKLASSEN: (vloeibaarheid)

S1 – S2 – S3 – S4 – S5 – S6

GRANULAATGROOTTE:

Dmax 32 – Dmax 16 – Dmax 8

 

Bouwstaal

De verschillende types bouwstaal kunnen samen met de andere bouwmaterialen van uw ruwbouw aangeleverd worden. Hierdoor vermijdt de klant extra transporten en dus ook extra transportkosten. De verschillende soorten wapening kunnen voorzien worden op basis van de buigstaat van de ingenieursstudie.

Aangeboden materialen:

1)      Netten (Wapening matten) in de verschillende doormeters

2)      Pautrelles

3)      Kokers

4)      Wapeningsstaven

5)      Geplooide wapening

6)      Wapening tot korven gevlochten.

 

Gevelstenen

Alle gevelstenen uit België en onze omringende landen worden aangeboden. Een zeer groot aantal van deze stenen zijn tentoongesteld in onze toonzaal. Het voordeel is dat stenen van verschillende fabrikanten naast elkaar gezet kunnen worden zodat een vergelijking kan gemaakt worden. Onmiddellijk kunnen er referentieadressen worden meegegeven en kan er een offerte opgemaakt worden. Aarzel zeker niet langs te komen om uw keuze te maken.

Onze belangrijkste fabrikanten – merken:

www.wienerberger.be

www.terca.be

www.desimpel.be

www.vandersanden.be

www.nelissen.be

www.desaegher.be

www.vandemoortel.be

www.floren.be

www.desta.be

 

Recuperatiestenen

Woning in een Landelijke – Hoeve of Pastorij Stijl kunnen ook opgetrokken worden in recuperatie gevelstenen. De moeilijkheid is goed gekuiste stenen te vinden waar ook niet veel breuk in de palletten aanwezig is. Wij werken al jaren samen met dezelfde steenkuisers waardoor we een permanent goede kwaliteit kunnen aanbieden. Er staan reeds woningen van Genk tot Ieper die opgetrokken werden met recuperatiestenen die door Heumatop geleverd werden. Een kort overzicht van eindeloze mogelijkheden:

1)      Recup Oude Beerse steen

2)      Recup Klampsteen

3)      Recup Paepesteen

4)      Recup Derdeling

5)      Diverse Mengelingen

Andere mogelijkheden kunnen zeker ook aangeboden worden. Wij bieden tevens ook recuperatie dakpannen of recup natuurleien aan.

Bouwmaterialen recuperatiestenen

Welfsels

Gewelven zijn een belangrijk onderdeel in uw woning. Kom met uw plan langs en bekijk met onze ingenieur welke welfsels, potten en balken of predallen het best geschikt zijn. Graag een stabiliteitsstudie of een legplan? Vraag onze uiterst voordelige voorwaarden!

Verschillende vrachtwagens zijn uitgerust met moderne kranen op afstandbediening waarmee we de gewelven kunnen plaatsen tot op grote afstand. De aannemer/bouwheer dient enkel te zorgen voor 2 mensen op de bouwwerf voor het plaatsen en 2 mensen op de vrachtwagen om de welfsels aan te haken. Op deze manier kan een gewelf op een zeer korte tijd en dus ook goedkoop geplaatst worden.

Onze belangrijkste fabrikanten:

www.douterloigne.be

www.fingo.be

www.echobel.com

www.vetswelfsels.be

www.koraton.be

 

Predallen

Sommige overspanningen en constructies kunnen niet opgevangen worden door traditionele welfsels. Hiervoor bieden we dan predallen aan. (een betonnen schil, waarop er nog wapening en beton ter plaatse dienen toegevoegd te worden)  Om een exacte prijsberekening te maken, hebben we een digitaal plan en een stabiliteitsstudie (indien gewenst kunnen wij een studiebureau aanspreken) nodig.  Kom zeker langs om u te laten adviseren of traditionele welfsels of predallen de beste en prijstechnisch interessantste oplossing is.  Wij bieden predallen aan van diverse leveranciers en op een breedte van 240cm en 120cm.

 

Prefabwanden

Sinds enkele jaren worden er prefab-muren gemaakt door onze leveranciers. Die zijn reeds gelijmde muren uit snelbouwstenen of grote muur elementen in kalkzandsteen of beton. Hierbij is het belangrijk dat wij en onze leverancier vanaf de start van het project betrokken worden zodat alles perfect op elkaar kan afgestemd worden.  Wij leverde reeds diverse werven met het Porotherm Wall Systems en Terca Wall Systems.

 

Mortelsilo

Indien u zelf geen mortel wenst te maken op de werf kunnen wij diverse oplossingen bieden:

1)      Mortel in bak aanleveren met een mixer

2)      Mortel in Silo aanleveren (diverse merken kunnen aangeboden worden, meestal verkiest de aannemer onze silo’s van Diamur)

3)      Er kan mortel afgehaald worden op ons Depot te Westerlo(Heultje)

4)      Er kunnen zakjes mortelmix afgehaald of geleverd worden

Heumatop bouwmaterialen met advies en begeleiding voor professionelen en doe-het-zelvers

HEUMATOP NV

Heiweg 1 - 2260 Heultje
T. 016 69 90 44  

F. 016 69 63 50
E. info@heumatop.be

BTW BE0441677424

BTW BE0467050248

Openingsuren BMB Heumatop bouwmaterialen

  • Weekdagen: 7 - 12u en 13u - 18u
  • Zaterdag: 8 - 12u  •  Zondag: gesloten

 

 

 

Bouwverlof = OPEN (8u-16u)

Afhalingen en Beperkte leveringen